Alle antwoorden tonen

Algemeen

Wat is Mijn Verlanglijst?
Mijn Verlanglijst is een website waar je gratis een online verlanglijstje kunt bijhouden. Ook lootjes trekken behoort tot de mogelijkheden.
Is Mijn Verlanglijst gratis?
Ja, het gebruik van Mijn Verlanglijst is helemaal gratis.
Hoe meld ik me aan voor Mijn Verlanglijst?
Je kunt je aanmelden op mijnverlanglijst.eu/registreren. Je kunt je registreren via Facebook, of door je gegevens zelf in te vullen.

Artikel

Hoe voeg ik een artikel toe aan mijn verlanglijstje?

Gebruik de knop "Artikel toevoegen" bovenaan je verlanglijstje. Je kunt op twee manieren artikelen toevoegen:

  • Catalogus: in de catalogus vind je miljoenen artikelen. Blader door de categorieën, of gebruik de zoekfunctie. Voeg artikelen toe aan je verlanglijstje met één klik.
  • Zelf toevoegen: kun je het artikel dat je zoekt niet vinden in de catalogus? Dan kun je het zelf toevoegen aan je verlanglijstje. Mijn Verlanglijst ondersteunt álle webwinkels!
Hoe verander ik de volgorde van mijn artikelen?
Nieuwe artikelen worden standaard bovenaan je verlanglijstje geplaatst. Je kunt de volgorde van je artikelen aanpassen door ze te verslepen: drag & drop. Je kunt een artikel vastpakken bij de puntjes in de rechteronderhoek.
Hoe pas ik de gegevens van een artikel aan?
Wanneer je je verlanglijstje bekijkt, klik je eerst op het artikel dat je wilt bewerken. Klik vervolgens op de knop met het potlood-icoon.
Hoe verwijder ik een artikel?

Wanneer je je verlanglijstje bekijkt, klik je eerst op het artikel dat je wilt verwijderen. Klik vervolgens op de knop met het prullenbak-icoon.

Het artikel wordt verplaatst naar je prullenbak. Na 30 dagen wordt het artikel definitief verwijderd.

Verlanglijstje

Hoe verstuur ik mijn verlanglijstje?

Wanneer je je verlanglijstje naar wens hebt ingevuld, dan kun je het versturen naar de gewenste ontvangers. Iedereen aan wie je je verlanglijstje verstuurt, kan je verlanglijstje zien, en artikelen afstrepen.

Om je verlanglijstje te versturen, klik je eerst op de knop met het tandwiel-icoon bovenaan je verlanglijstje. Selecteer vervolgens de optie "Verlanglijstje versturen".

Je verstuurt je verlanglijstje op één van de volgende manieren:

  • Email: Vul de namen en emailadressen van de gewenste ontvangers in. Vervolgens ontvangen zij een uitnodiging om je verlanglijstje te bekijken.
  • Social media: Gebruik de knoppen om je verlanglijstje te delen op Facebook, Twitter, Google Plus of LinkedIn.
  • Link: Kopiëer de speciale link van je verlanglijstje, en deel hem zelf. Bijvoorbeeld in een email, chat of op een kaartje.
Wie kan mijn verlanglijstje zien?

Je hebt zelf onder controle wie je verlanglijstje kan zien. Deze mensen kunnen je verlanglijstje zien:

  • De mensen die toegang hebben op basis van de ingestelde zichtbaarheid. Standaard is je verlanglijstje zichtbaar voor je vrienden op Mijn Verlanglijst.
  • De mensen aan wie je je verlanglijstje hebt verstuurd.
Hoe verander ik de zichtbaarheid van mijn verlanglijstje?
Klik eerst op de knop met het tandwiel-icoon bovenaan je verlanglijstje. Selecteer vervolgens de optie "Verlanglijstje bewerken". Kies de gewenste zichtbaarheid van je verlanglijstje: privé, vrienden of openbaar.
Kan ik mijn verlanglijstje nog aanpassen nadat ik hem heb verstuurd?
Ja, je kunt je verlanglijstje altijd aanpassen. Wees wel voorzichtig met het verwijderen van artikelen nadat je je verlanglijstje hebt verstuurd, want misschien geeft iemand dat artikel al cadeau!
Kan ik meerdere verlanglijstjes aanmaken?
Ja, je kunt een nieuw verlanglijstje maken via de knop met het tandwiel-icoon bovenaan je verlanglijstje. Selecteer daar de optie "Nieuw verlanglijstje". Je kunt voor het nieuwe verlanglijstje aangeven wie het mag zien. Zo kun je zowel een verlanglijstje maken voor je vrienden, als een privé verlanglijstje voor jezelf.
Kan ik een tweede beheerder toevoegen?

Ja, het is mogelijk om een tweede beheerder toe te voegen aan je verlanglijstje. De tweede beheerder kan dan ook artikelen toevoegen, bewerken en verwijderen. Dit kan handig zijn voor bijv. ouders die samen een verlanglijstje voor hun kind willen beheren.

Op dit moment is deze mogelijkheid alleen beschikbaar op aanvraag. Vermeld in je aanvraag het webadres van het verlanglijstje, en het emailadres van de tweede beheerder. (N.B. De tweede beheerder moet al een account hebben op Mijn Verlanglijst. Ook moeten jij en de tweede beheerder al vrienden zijn op Mijn Verlanglijst.)

Artikelen afstrepen

Informatie voor de gever »
Wat is afstrepen?
Als je een artikel van een verlanglijstje cadeau geeft, dan kun je het afstrepen. Zo zien anderen dat het artikel al wordt gekocht, en voorkom je dubbele cadeaus. (De verlanglijst-eigenaar ziet niet wat is afgestreept.)
Hoe streep ik een artikel af?
Wanneer je het verlanglijstje bekijkt, klik je eerst op het artikel dat je wilt afstrepen. Klik vervolgens op de knop "Afstrepen". Als je niet bent ingelogd, dan kun je het artikel afstrepen via Facebook of per email.
Wie kan zien dat ik iets heb afgestreept?
De verlanglijst-eigenaar ziet niet wat is afgestreept op zijn/haar eigen verlanglijstje. Anderen zien wel dat een artikel is afgestreept, maar zien niet wie dat heeft gedaan. Afstrepen is dus anoniem.
Hoe maak ik afstrepen ongedaan?
Je vindt een overzicht van de door jou afgestreepte artikelen op mijnverlanglijst.eu/afgestreept. Daar kun je het afstrepen ook weer ongedaan maken.
Informatie voor de verlanglijst-eigenaar »
Wat is afstrepen?
Als iemand een artikel van je verlanglijstje cadeau geeft, dan kan hij/zij het afstrepen. Zo zien anderen dat het artikel al wordt gekocht, en krijg jij geen dubbele cadeaus. (Jijzelf ziet niet wat is afgestreept.)
Wie kan een artikel afstrepen?
Iedereen die je verlanglijstje kan zien, kan een artikel afstrepen.
Wie kan zien welke artikelen al zijn afgestreept?
Iedereen die je verlanglijstje kan zien, kan zien welke artikelen al zijn afgestreept.
Kan ik zelf zien welke artikelen zijn afgestreept?
Nee. Het moet wel een verrassing blijven welke cadeaus je krijgt, natuurlijk!
Kan ik voorkomen dat een artikel wordt afgestreept?
Ja, je kunt instellen dat een artikel niet mag worden afgestreept. Dat kan handig zijn voor artikelen waarvan je nooit teveel kunt krijgen. Je maakt een artikel niet-afstreepbaar door het te bewerken. (Ga naar het artikel, en klik op het potlood-icoon.)

Lootjes trekken

Hoe werkt lootjes trekken?

Je trekt lootjes in drie gemakkelijke stappen:

  1. Geef je trekking een naam. Vul de gegevens van alle deelnemers in.
  2. Stel desgewenst uitsluitingen in, zodat bijv. partners elkaars lootje niet kunnen trekken.
  3. De lootjes worden geheel willekeurig getrokken. Elke deelnemer ontvangt zijn lootje direct per email.
Kunnen mensen zonder account meedoen?
Ja, iedereen met een emailadres kan deelnemen aan een trekking. Het is dus niet nodig om al een bestaand account op Mijn Verlanglijst te hebben.
Kunnen er uitsluitingen worden ingesteld?

Ja, je kunt enkelzijdige en wederzijdse uitsluitingen instellen, zodat bijv. partners elkaars lootje niet kunnen trekken.

Ook kun je instellen om niet dezelfde uitkomst als vorig jaar te krijgen. (Dit is uiteraard alleen mogelijk als je vorig jaar ook op Mijn Verlanglijst lootjes hebt getrokken.)

Hoe worden de lootjes verstuurd?
De lootjes worden verstuurd per email. Elke deelnemer ontvangt een persoonlijke link naar deze website, waar ze hun getrokken lootje direct zien.
Kunnen de deelnemers ook een verlanglijstje maken?

Ja, elke deelnemer kan een eigen verlanglijstje maken. Als jouw getrokken lootje een verlanglijstje heeft gemaakt, dan kun je het direct bekijken.

Wanneer je getrokken lootje zijn/haar verlanglijstje heeft bijgewerkt, krijg je automatisch een berichtje.

Het is overigens niet verplicht om een verlanglijstje te maken. Alleen lootjes trekken mag ook.

Wat gebeurt er als een onjuist emailadres is ingevuld?
Wanneer een lootje niet kan worden afgeleverd, dan wordt de organisator hiervan automatisch op de hoogte gesteld. De organisator kan het emailadres vervolgens verbeteren en het lootje opnieuw versturen. Het is dus niet nodig om helemaal opnieuw lootjes te trekken.
Ik heb mijn lootje niet ontvangen. Wat nu?

Controleer eerst je spam-folder. We doen er alles aan om emails in je inbox te bezorgen. Toch kan het soms gebeuren dat een email per ongeluk wordt aangemerkt als spam.

Als je lootje ook niet in je spam-folder staat, dan is er waarschijnlijk een typfoutje in je emailadres geslopen. De organisator van de trekking kan het emailadres verbeteren en het lootje opnieuw versturen.

Als je er niet uit komt, dan raden we aan om even contact met ons op te nemen, zodat we het probleem tot op de bodem kunnen uitzoeken.

Ik heb mijn lootje per ongeluk verwijderd. Wat nu?
Hopelijk vind je je lootje nog terug in de prullenbak van je mailbox. Zo niet, dan kun je je lootje altijd op de website terugvinden via het overzicht van jouw trekkingen.
Kan ik een bericht naar alle deelnemers sturen?
De organisator van een trekking heeft de mogelijkheid om groepsberichten te sturen. Een nieuw bericht wordt direct per email verstuurd naar alle deelnemers.
Kan ik een anoniem privébericht sturen naar mijn getrokken lootje?
Dat is op dit moment niet mogelijk.

Catalogus

Wat is de catalogus?
In de catalogus vind je miljoenen artikelen uit diverse webwinkels. Blader door de categorieën, of gebruik de zoekfunctie. Voeg artikelen toe aan je verlanglijstje met één klik.
Wat kan ik doen als mijn artikel niet kan vinden?
Als je een artikel niet kan vinden in de catalogus, dan kun je het artikel zelf toevoegen aan je verlanglijstje.

Zelf toevoegen

Hoe voeg ik zelf een artikel toe?
Als je je artikel niet kunt vinden in de catalogus, dan kun je het hier zelf toevoegen aan je verlanglijstje. Vul eerst het webadres (URL) van het artikel in. Mijn Verlanglijst analyseert vervolgens het artikel. Pas eventueel de gevonden details aan, en sla het artikel op.
Welke webwinkels worden ondersteund?
Je kunt artikelen toevoegen van alle webwinkels op het hele internet. Inspiratie nodig? Hier vind je onze favoriete webwinkels.
Kan ik een artikel zonder webadres toevoegen?
Ja, ook artikelen die niet in een webwinkel staan kun je toevoegen aan je verlanglijstje. Dit maakt het mogelijk om minder tastbare wensen zoals "wereldvrede" of "een weekendje weg" toe te voegen. Je kunt het veld "Webadres" (URL) dan gewoon leeg laten.
Wat is de bookmarklet?
De bookmarklet van Mijn Verlanglijst is een speciale URL, die je opslaat in je bladwijzers/favorieten. Daarmee voeg je gemakkelijker en sneller nieuwe artikelen toe aan je verlanglijstje. Lees hier alles over de bookmarklet.

Vrienden

Waar vind ik de verlanglijstjes van mijn vrienden?
Op de pagina Vrienden vind je een overzicht van je vrienden die ook een verlanglijstje bijhouden op Mijn Verlanglijst. Door op hun naam te klikken, kun je hun verlanglijstje bekijken.
Hoe voeg ik vrienden toe?

Bovenaan je vriendenpagina staat een knop waarmee je je Facebook-vrienden kunt vinden. Je Facebook-vrienden die ook een verlanglijstje bijhouden worden daarmee toegevoegd aan je vriendenlijst.

Je wordt ook automatisch vrienden met de mensen aan wie je je verlanglijstje verstuurt. En met wie je samen lootjes trekt.

Hoe verwijder ik vrienden?

Als je niet langer wilt dat iemand je verlanglijstje kan bekijken, dan kun je deze persoon blokkeren. Dit doe je op de pagina Instellingen op het tabblad Blokkeren. De betreffende persoon ontvangt hiervan geen bericht.

Wanneer je iemand hebt geblokkeerd, verdwijnt hij/zij uit je vriendenlijst, en heeft hij/zij geen toegang meer tot jouw verlanglijstje. (Omgekeerd gebeurt hetzelfde: jij verdwijnt uit zijn/haar vriendenlijst, en jij hebt geen toegang meer tot zijn/haar verlanglijstje.)

Overig

Hoe verwijder ik mijn account?
Je kunt je account hier zelf verwijderen.
Door wie is Mijn Verlanglijst gemaakt?
Mijn Verlanglijst is bedacht en gerealiseerd door Jamo Web Creations.
Ik heb een probleem / vraag / suggestie!
Neem gerust even contact op via het contactformulier.